dimarts, 9 de novembre del 2010

Les colònies dels nens

La protesta dels mestres per la eliminació de la jornada intensiva en juny s'exten. Cada vegada més escoles suspenen les sortides y les colonies, amb el que decenes de milers d'alumnes es queden aquest trimestre sense colonies. Al menys un centenar llarg d'escoles ja han comunicat que suspenen les sortides en protesta per la supresió de la jornada intensiva de dos setmanes en juny.

No hi han xifres exactes, però els cálculs de families, patronals y docents recollits per aquest diari apunta a un mínim de entre 40.000 i 50.000 alumnes afectats per les suspensions en tota Catalunya. Las patronals del sector diuen que s'han anulat entre el 20% y el 30% de les sortides previstes.

Els alumnes no faran les excursions de mitja jornada (la castanyada, les sortides al bosc en tardor, la excursió prenadalenca de Santa Llúcia) ni les d'un o varis díes, que alguns centres programen per principis d'octubre. També están en perill les colonies o sortides de primavera. La protesta dels professors va començar tímidament al final del curs passat, però se está amplian els primers díes de septembre amb el principi del curs. La majoría dels centres afectats son escoles, però també n'hi han alguns instituts de secundaria. Les patronals que organitzen colonies afirmen que la majoría son escoles de la Ribera d'Ebre, el Maresme, l'Alt Penedès, el Garraf, la Terra Alta, l'Alt Empordà, part del Baix Llobregat y el Barcelonès. 156 participen aquest any en els colonies d'estiu en la Hermandad de Rocio de Triana, 1664
nens aniran a les colonies d'etiu en Getxo i en Leioa atrauen a 4000 nens i joves

1 comentari:

Anònim ha dit...

es veritat pero ja tenim colonies!!!

Publica un comentari a l'entrada